miércoles, 19 de febrero de 2014

LIMITES A LA PUBLICIDAD DE ALIMENTOS DIRIGIDA A MENORES!!!!

Límits a la publicitat d'aliments dirigida als menors



                                                                                             
La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, va presentar  l'ampliació del codi d'autoregulació de la publicitat d'aliments dirigida a menors per la prevenció de l'obesitat i la salut, el que es coneix com a codi PAOS. Les empreses d'hostaleria i de distribució d'aliments van signar el protocol, i van assolir el compromís de limitar i regular les seves campanyes publicitàries per als infants. Alhora, el codi s'ampliava també a la publicitat a través d'internet, a més de la televisiva.

Amb aquesta signatura, que la ministra va qualificar d'"històrica", les normes de regulació de la publicitat alimentària, que busquen prevenir l'obesitat infantil, són d'aplicació per a tots els agents de la cadena d'alimentació, i preveuen sancions que van dels 6.000 euros als 180.000 euros per als que les incompleixin.

Entre altres mesures, el codi PAOS prohibeix l'aparició en anuncis d'aliments o begudes per a nens de personatges famosos o de gran popularitat entre ells, com ara "presentadors de programes infantils i personatges reals o ficticis de pel·lícules o sèries". També prohibeix incitar els nens a demanar als seus pares que els comprin aquell producte i reclama que s'eviti fer creure als nens que certs aliments o begudes milloraran la seva "fortalesa, estatus, popularitat, creixement, habilitat o intel·ligència", així com incitar-los "a entrar en llocs estranys o a conversar amb desconeguts".

El 19% dels nens tenen obesitat

El 26% dels nens de 6 a 9 anys tenen sobrepès, a tot l'Estat, i prop del 19% tenen obesitat. Per això, el conveni PAOS es va posar en marxa l'any 2005 per impulsar una "comunicació responsable" dirigida als menors de fins a 12 anys.

L'any 2009 s'hi van sumar les cadenes de televisió i ahir, a més d'ampliar-se a internet, va rebre l'adhesió del sector de la distribució, representat per les associacions Anged, Asedas i ACES, i del sector de l'hostaleria i la restauració, per mitjà de FEHR i FEHRcarem.
Si quieres información de como tener una alimentación equilibrada y evitarte problemas y sustos con tu salud , entra en :
y deja tus datos!!!!
Te llamaremos para agendar entrevista personal y te haremos un estudio nutricional!!!
GRATIS Y SIN COMPROMISO !!!!  ENTRA YA !!!!  TU SALUD NO TIENE PRECIO!!!!
NO LA PIERDAS !!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario